'VATILEAKS'
Internacional 30/05/2012

El Papa critica els mitjans per donar una imatge "irreal" del Vaticà arran de la filtració de documents

Benet XVI respon per primera vegada en públic a les filtracions sobre la Santa Seu, que han portat a la detenció del seu majordom

Efe
2 min
El Papa durant l'audiència general d'aquest dimecres. EFE

Ciutat del VaticàBenet XVI ha parlat aquest dimecres per primera vegada públicament de l'escàndol per robatori i filtració de documents reservats del Vaticà i ha expressat la seva total confiança en els seus col·laboradors, a més de lamentar que alguns mitjans donin una imatge de la Santa Sau que no es correspon amb la realitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una setmana després que fos detingut el seu majordom, Paolo Gabriele, acusat d'haver robat i filtrat documents reservats del pontífex, Benet XVI ha dit davant unes 30.000 persones reunides al Vaticà que el cas l'ha afligit. "El que ha passat ha entristit el meu cor, però mai he dubtat que, tot i les debilitats de l'home, les dificultats i les proves, l'Església està guiada per l'Esperit Sant, i el Senyor mai deixarà de prestar-li la seva ajuda i li donarà suport en el seu camí", ha manifestat.

Ratzinger ha lamentat que durant aquests últims dies s'hagin "multiplicat deduccions, amplificades per alguns mitjans de comunicació, del tot gratuïtes i que hagin anat més enllà dels fets, que han ofert un imatge de la Santa Seu que no es correspon amb la realitat". "Desitjo, per això, renovar la meva confiança i el meu alè als més estrets col·laboradors i a tots aquells que diàriament amb fidelitat, esperit de sacrifici i en silenci m'ajuden en el ministeri", ha afegit.

Per aquest escàndol –batejat ja com a 'Vatileaks', que ha esquitxat la cúria romana i ha tret a la llum trames corruptes i intrigues del Vaticà amb la publicació de més d'un centenar de documents– només s'ha detingut fins ara el majordom del Papa.

La premsa italiana assegurava aquest dimecres que una vintena de persones, inclosos cardenals, estan en el punt de mira de la magistratura vaticana. El portaveu del papat, Federico Lombardi, però, ho ha desmentit. Lombardi ha assegurat que dubta molt que un cardenal sigui interrogat per la Gendarmeria Vaticana.

stats