GREGA
Internacional 29/06/2011

El Parlament grec aprova el segon pla d'austeritat

Papandreu aconsegueix la majoria necessària per encarrilar el segon rescat financer. La policia grega continua llançant gasos lacrimògens contra els manifestants

Cristina Mas (enviada especial)
1 min
El ministre d'economia grec, Evangelos Venanzelos, durant la seva intervenció aband d'aprovar el pla al costat de Jorgos Papandreu. EFE

AtenesEl Parlament grec ha aconseguit aprovar per un marge molt just les mesures dràstiques del segon pla d'austeritat amb l'objectiu de salvar el país del gran deute que arrossega i evitar així la bancarrota. D'aquesta manera, el primer ministre, Jorgos Papandreu, ja té via lliure per rebre l'ajuda del segon rescat financer del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) després de superar la setmana passada també per molt poc marge una moció de confiança.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la plaça Sintagma d'Atenes, on hi ha milers de persones concentrades mostrant el rebuig a les retallades, s'ha anunciat per altaveus la notícia i instat a la gent a romandre-hi perquè els grecs són molts més que els 155 diputats que han dit sí al nou pla d'austeritat. Finalment, Papandreu ha aconseguit 155 vots a favor, 138 en contra i cinc abstencions.

Amb aquest nou pla d'austeritat Grècia s'assegura una ajuda de 12.000 milions d'euros per fer front a les factures dels pròxims mesos i garantitza la viabilitat financera a més llarg plaç, ja que es posarà en marxa un segon pla d'ajuda europea amb més diners i una reestructuració ordenada.

Avui és la segona jornada d'una vaga general de 48h convocada pels sindicats i que ha estat protagonista de greus enfrontaments entre manifestants i policia. Els antiavalots continuen llançat gasos lacrimògens contra centenars d'encaputxats que han provat de parar el debat al Parlament i ara increpar els diputats.

stats