Internacional 28/06/2011

El Parlament grec, assetjat enmig de la vaga general

Els manifestants se sumen als 'indignats' concentrats a la plaça Sintagma i protesten contra les noves mesures d'austeritat que vol imposar el govern. El transport i altres serveis públics estan aturats

Efe
2 min
Manifestants adreçant-se al Parlament grec

AtenesMilers de persones s'han concentrat davant del Parlament grec, a Atenes, en protesta contra les noves mesures d'austeritat que té previst votar l'assemblea demà. A l'espera del vot, del resultat afirmatiu del qual depèn un nou paquet d'ajuda internacional per a Grècia, els sindicats majoritaris grecs han convocat dos dies de vaga general, que ha començat avui.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants s'han sumat a les desenes de milers d'indignats que fa un mes que estan concentrats a la plaça Sintagma de la capital grega. La policia ha desplegat centenars d'agents per bloquejar qualsevol possible intent d'entrar al Parlament per part dels manifestants i ha tancat l'accés dels vehicles al centre de la ciutat per evitar possibles incidents violents. Aquesta és la quarta vaga general que viu el país en els darrers anys, i les manifestacions previstes durant 48 hores a Grècia amenacen de paralitzar al país com a protesta contra les darreres mesures d'austeritat del govern.

L'aturada, convocada pels sindicats del sector privat i públic, afecta el transport aeri, urbà –tret del metro– i marítim, i tota mena de servei públic, segons les autoritats gregues i els sindicats. També els mitjans de comunicació grecs s'han sumat a la protesta, per la qual cosa avui hi haurà una "apagada de notícies" durant diverses hores. El pla d'austeritat proposat pel govern socialista pretén recaptar 78.000 milions d'euros fins a l'any 2015, i inclou privatitzacions, nous impostos sobre ingressos i propietats i béns, i retallades de sous i pensions. El govern preveu reduir la força laboral del sector públic en un 25%, al mateix temps que s'augmentarà la setmana laboral fins a 40 hores i s'estipularan nous contractes amb un sou mínim de 500 euros mensuals.

"Les nostres mobilitzacions continuaran fins que entrin en vigor aquestes polítiques" ha dit Stakis Anesti, un portaveu de la Confederació General de Treballadors de Grècia (GSEE).

stats