PORTUGAL
Internacional 04/06/2011

La policia portuguesa carrega contra una assemblea d'indignats durant la jornada de reflexió

Els joves havien organitzat un referèndum popular. Les forces policials no han donat cap explicació per la càrrega. Hi ha tres detinguts i diversos ferits per cops de porra.

Mariona Ferrer / Enviada Especial
1 min

LisboaEl centre de Lisboa ha passat de la indiferència a la indignació. Una vintena de joves preparaven una assemblea contra la demagògia política al centre de Lisboa quan la policia ha actuat amb contundència per desallotjar dues carpes que havien instal·lat a la plaça del Rossio, seu d'acampades contra la precarietat laboral i a favor d'una democràcia més participativa fins dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un grup de periodistes cobríem la reunió quan un guàrdia civil, sense cap pretext aparent, ha increpat un jove i li ha pres una càmera. La càrrega policial s'ha precipitat de seguida i dues dotzenes d'antidisturbis han arribat a la plaça. Han colpejat amb contundència contra qualsevol persona que hi hagués i han detingut tres joves.

Es tracta de la primera càrrega policial en més d'un any. El 12 de març va haver-hi una manifestació espontània de més de 200.000 persones a Lisboa en contra de les polítiques del govern que es van celebrar de forma pacífica.

Els joves celebraven un referèndum popular preguntant a la població si se senten representats per l'actual sistema democràtic i si consideren que el rescat de Portugal s'hauria d'haver consultat abans a la població.

Demà vuit milions de portuguesos voten en unes eleccions legislatives marcades pel pla d'austeritat que ha llançat l'FMI, el Banc Central Europeu i la Unió Europea després d'acceptar un rescat de 78.000 milions d'euros. Els sondejos apunten que guanyarà una coalició de dretes.

stats