PORTUGAL
Internacional 06/06/2011

El futur primer ministre promet una coalició amb els populars que donarà un govern de majoria

Pedro Passos Coelho demana la unitat de tots els portuguesos per afrontar el rescat financer

Mariona Ferrer / Enviada Especial
1 min

LisboaEl poble portuguès ha confiat de forma indiscutible en les forces de la dreta per tirar endavant el país després d'un rescat financer de 78.000 milions d'euros. El candidat socialdemòcrata, Pedro Passos Coelho, és el guanyador d'unes eleccions legislatives marcades pel pla d'austeritat presentat per l'FMI i la Unió Europea a principis de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Passos s'ha adreçat tard als portuguesos des de l'hotel en què el Partit Socialdemòcrata (PSD) celebra els resultats. Primer havia d'acordar una coalició segura amb el Partit Popular de Pablo Portas per obtenir la majoria absoluta al Parlament.

"Agraeixo als portuguesos tota la confiança dipositada per afrontar el canvi i un temps de reformes complicades amb un govern sòlid", ha dit. "No tenim cap raó per donar un missatge de triomfalisme perquè el país no està per a això, però no puc deixar de banda que estic molt satisfet pels resultats".

"Avui no hem guanyat només nosaltres, ha guanyat Portugal", ha conclòs després de donar un missatge d'esperança als joves. El seu discurs ha acabat amb l'himne de Portugal.

stats