política
Internacional 05/06/2011

Portugal inicia la jornada electoral amb el centredreta com a favorit

El nou Govern de Portugal serà l'encarregat de complir els compromisos establerts pel seu rescat financer. Les eleccions legislatives han començat a les vuit hora local (les set GMT) amb l'obertura dels centres de votació

Agències
1 min

BarcelonaUn total de 9,6 milions de portuguesos estan convocats a les urnes, en uns comicis anticipats més de dos anys després de la dimissió de l'executiu socialista de José Sócrates, el març passat, per falta de suport parlamentari al seu quart pla d'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els primers sondejos assenyalen el Partit Social Demòcrata (PSD, centradreta) com a favorit. De complir-se les expectatives, Pedro Passos Coelho seria l'encarregat d'aplicar les severes mesures de sanejament financer signades per Lisboa per obtenir 78.000 milions d'euros de la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI), que haurien de permetre sortir del mercat del deute.

Les meses electorals han obert a les 8 h (les 7 GMT) i tancaran a les 19 h a Portugal i Madeira, i una hora més tard a l'arxipèlag de les Açores. Les primeres estimacions sobre els resultats s'esperen a les 20 h.

Els quatre diputats escollits pels portuguesos residents a l'estranger no es coneixeran fins al 15 de juny.

stats