França
Internacional 08/03/2012

Guia per seguir les eleccions presidencials franceses a Internet

Els diferents mitjans de la República analitzen tots els passos dels candidats a la presidència a poques setmanes dels comicis

Ara
2 min
Nicolas Sarkozy i François Hollande

BarcelonaA França ja fa mesos que s'hi respira l'ambient electoral de cara a les presidencials que es faran a la primavera. La primera volta de les eleccions –que permetran escollir el que serà el nou mandatari de la República durant els pròxims 5 anys– se celebrarà el dia 22 d'abril i la segona volta, amb els dos candidats més votats, el dia 6 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les versions digitals dels mitjans francesos ofereixen als seus lectors un ventall de possibilitats per tal de seguir de ben a prop tota l'actualitat i no perdre detall de les eleccions presidencials del seu país.

El diari 'Le Monde' ha creat un apartat especial que analitza tots els passos dels candidats minut a minut en la seva carrera cap a la presidència. Més detallistes han sigut els periodistes del diari 'Le Figaro', que, a més d'actualitzar constantment un espai sobre les eleccions, han complementat la informació amb vídeos i una infografia que analitza les campanyes dels candidats i, fins i tot, hi han afegit un dossier que fa un repàs històric a les campanyes electorals que s'han fet fins avui a la República.

La cadena radiofònica France Info també ha obert en la seva web un subapartat que explica detalladament tots els passos sobre les presidencials. A més, els internautes poden accedir a un seguit d'infografies que, d'una manera clara, donen una pinzellada a cada un dels candidats. El mitjà ofereix també un seguit d'indicadors sobre els temes clau que preocupen la societat francesa com l'educació, l'ocupació o l'habitatge.

La versió francesa del 'Huffington Post' segueix també tots els moviments de la campanya electoral, tot i que el que destaca en la seva web és el seguit d'articles d'opinió escrits per diferents protagonistes de les presidencials com Pierre Moscovici, director de la campanya de François Hollande, o Corinne Lepage, candidata a la presidència del partit Cap 21.

El setmanari 'Le Point' fa un repàs molt variat de les eleccions presidencials. La web ofereix la informació de cada un dels candidats i diferents galeries d'imatges que donen una ullada als candidats, els expresidents de la República o les diferents fites històriques de França.

stats