FRANÇA
Internacional 18/06/2012

Primera denúncia contra Sarkozy tres dies després de perdre la immunitat presidencial

Els familiars de les víctimes d'un atemptat contra enginyers i tècnics francesos comès a Karachi, al Pakistan, el 2002, han presentat una denúncia contra l'expresident francès

Efe
1 min
L'expresident francés Nicolas Sarkozy en una entrevista radiofònica recent. Lionel Bonaventure / AFP

ParísEls familiars de les víctimes d'un atemptat al Pakistan l'any 2002 en què van morir 15 ciutadans francesos han aprofitat que divendres va acabar la immunitat de l'expresident Nicolas Sarkozy per denunciar-lo. L'advocat de les dues famílies denunciants, Oliver Morice, ha explicat que consideren que Sarkozy va violar el secret de la instrucció judicial que investiga l'atemptat contra ciutadans francesos al Pakistan del 2002. Quan Sarkozy va ser ministre del Pressupost entre 1993 i 1995 va signar un polèmic contracte de venda de submarins a aquest país. Morice considera que aquest contracte podria haver sigut el motiu de l'atac contra els enginyers francesos que treballaven en la seva construcció i, de fet, dues persones pròximes a l'expresident van ser inculpades per aquesta causa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La denúncia considera que un comunicat difós el passat 22 de setembre en què s'assegurava que el nom de Sarkozy no sortiria en el dossier de la investigació de l'atemptat del 2002 violava el secret de la instrucció. La legislació francesa no permet jutjar el president de la República per les decisions i actes duts a terme durant l'acció de govern; per tant, els denunciants afirmen que el comunicat pretenia defensar la decisió presa per Sarkozy com a ministre del Pressupost.

stats