Ucraïna
Internacional 27/04/2012

Quatre explosions sembren el pànic a una ciutat de l'est d'Ucraïna

Catorze persones han quedat ferides, algunes d'elles greus, en quatre explosions a la ciutat natal de Iúlia Timoixenko, Dnipropetrovsk. La policia ha obert una investigació criminal per terrorisme

Agències
2 min
Un home ajuda una dona ferida per una de les explosions. / MOST-DNEPR / AFP

KievCatorze persones han quedat ferides, algunes d'elles greus, en quatre explosions aquest divendres al matí a la ciutat oriental ucraïnesa de Dnipropetrovsk, localitat natal de la líder opositora Iúlia Timoixenko, segons ha informat el ministeri de Situacions d'Emergència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La primera explosió s'ha produït davant la parada de tramvia Teatre de l'Òpera, en ple centre urbà, just quan arribava un vagó ple de passatgers, segons les agències ucraïneses. La policia ha informat que aquesta primera explosió, que ha deixat cinc ferits, l'ha provocat una bomba col·locada en un petit contenidor d'escombraries al costat de la parada.

Segons la font, set persones més han patit ferides en l'explosió que s'ha produït uns 40 minuts més tard a les immediacions del cinema Rodina.

Una tercera explosió ha tingut lloc prop del parc Globa, i una quarta a l'avinguda Karl Marx, prop del Teatre de l'Òpera, també en una parada de tramvia.

Diversos dels ferits han hagut de ser hospitalitzats amb cremades, commocions i lesions de diversa gravetat.

La Fiscalia General de Dnipropetrovsk, uns 500 quilòmetres a l'est de la capital, Kíev, ha iniciat un procés penal per terrorisme, i ha demanat als ciutadans que es quedin a casa seva. Els veïns han fugit a casa seva.

"Volo ara mateix al lloc dels fets per aclarir la situació", ha dit el ministre de l'Interior, Vitali Zajarxenko, abans d'abandonar una reunió del govern per viatjar amb urgència al lloc dels fets.

Atacs anteriors

El gener de 2011 dues bombes van explotar en una altra ciutat de l'est del país però no van deixar morts ni ferits. En aquell cas, la policia va rebre un missatge dels autors, que amenaçaven de fer esclatar més dispositius si no se'ls donaven 5 milions d'euros. Les autoritats van negar-se a pagar, però no va quedar clar si els sospitosos van ser detinguts.

El novembre del mateix any una bomba va explotar en un garatge a prop d'una estació de metro a la mateixa ciutat que aquest divendres. L'atac va matar un home de negocis de 27 anys.

A poques setmanes del Campionat Europeu de Futbol 2012

Els atacs arriben poques setmanes abans que comenci el Campionat Europeu de Futbol 2012, amb Ucraïna i Polònia com a països amfitrions. L'accident preocupa l'organització, tenint en compte que diversos partits s'han de jugar a Donetsk, a pocs quilòmetres de Dnipropetrovsk.

stats