REGNE UNIT
Internacional 13/07/2011

Murdoch retira l'oferta per comprar el canal BSkyB

News Corporation anuncia que desestima adquirir el 100% de les accions de la cadena després de l'escàndol de les escoltes il·legals

Redacció
1 min
Un Murdoch fictici aguanta el guinyol de Cameron a Londres. EFE

BarcelonaEl grup de comunicació News Corporation, del multimilionari Rupert Murdcoh, ha anunciat que retira l'oferta per comprar el 100% de les accions (actualment en té el 39%) de la plataforma de canals de televisió privats britànics BSkyB.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci arriba després de l'escàndol de les escoltes il·legals a polítics, policia, militars, famosos i familiars de víctimes, que ja va obligar a tancar el setmanari News of the World diumenge. Avui el Parlament britànic ha votat una moció en contra de l'OPA pel canal de pagament. La coalició de govern dels conservadors i els lib-dems ja va avançar ahir que hi votaria en contra per obligar Murdoch a retirar l'oferta. La iniciativa la va presentar ja fa uns dies el líder laborista, Ed Miliban, que va demanar a l'executiu que ajornés l'oferta per evitar un monopoli televisiu al Regne Unit.

News Corporation és el segon grup de comunicació més gran del món, i el conglomerat europeu que porta tots els mitjans britànics és News International, dirigit pel fill de Murdoch –James– i que té com a directora executiva l'antiga directora del News of the World, Rebekah Brooks, en el moment de les escoltes il·legals, el 2006.

stats