RÚSSIA
Internacional 30/12/2010

Khodorkovski, condemnat a sis anys més de presó

Un jutge ratifica la sentència contra l'exmagnat i antic propietari de la petroliera Iukos, que s'afegeix a la pena de vuit anys que compleix des de l'octubre del 2003

Reuters
1 min
Khodorkovski, en el quart dia de lectura de la sentència.

Moscou p { margin-bottom: 0.21cm; } El jutge que s'encarrega del procés contra Mikhaïl Khodorkovski ha condemnat l'exmagnat rus a sis anys més de presó, que s'afegiran a la pena de vuit anys que compleix des de l'octubre del 2003. Amb aquesta sentència, Khodorkovski, que va ser propietari de la companyia petroliera Iukos i ha estat declarat culpable de robar grans quantitats de petroli valorades en milers de milions d'euros i de blanqueig de diners, haurà de ser a la presó fins al 2017.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de quatre dies de lectura de la sentència, el jutge Víktor Danilkin ha indicat que no hi ha motius per aturar l'aplicació d'aquesta nova condemna i, en aquest sentit, ha suggerit que la reinserció de Khodorkovski només s'aconseguirà amb el seu “aïllament de la societat”. En el procés hi ha implicat un soci de l'exmagnat rus, Platon Lebedev, que també és a la presó des de fa set anys i està acusat de robatori i blanqueig de diners. Lebedev haurà de complir la mateixa condemna.

El procés contra l'expropietari de la petroliera Iukos ha generat les crítiques de la Unió Europea i els Estats Units. Consideren que el judici és una maniobra política del primer ministre rus, Vladímir Putin, contra Khodorkovski, que va donar suport econòmic a l'oposició a principis del 2000, quan Putin era president.

stats