RÚSSIA
Internacional 14/02/2011

Alts càrrecs del poder judicial, darrere de la sentència contra l'exmagnat rus Mikhaïl Khodorkovski

La portaveu d'un tribunal de districte de Moscou ha assegurat que la condemna de sis anys més de presó a l'antic propietari de Iukos no la va redactar el jutge Danilkin

Reuters
1 min
Un home amb un retrat de l'exmagnat rus.

Moscou p { margin-bottom: 0.21cm; } Una ajudant del jutge que va condemnar al desembre de l'any passat l'exmagnat Mikhaïl Khodorkovski a sis anys més de presó ha assegurat que alts càrrecs del poder judicial van redactar la sentència. Segons Natàlia Vasilieva, que és portaveu d'un tribunal d'un districte de Moscou, el tribunal de la capital russa va portar el veredicte, que va ser escrit per jutges d'aquesta institució.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Víktor Danilkin, que es va encarregar de jutjar Khodorkovski, i altres jutges han negat aquesta acusació, que reforça la teoria dels grups crítics amb el Kremlin que la sentència contra l'antic propietari de la petroliera Iukos va ser dirigit per les autoritats russes. Khodorkovski va ser condemnat per robatori de quantitats de petroli valorades en milers de milions d'euros i blanqueig de diners. Després d'una pena de vuit anys de presó que compleix des del 2003, continuarà empresonat fins al 2017.

stats