Internacional 28/12/2010

Rússia acusa Occident de pressionar en el judici de Khodorkovski

Rússia ha acusat els EUA i la UE d'intentar influir en el judici contra l'exmagnat del petroli empresonat, Mikhaïl Khodorkovski

Agències
1 min
Mikhail Khodorkovsky, durant el procés. Foto: Reuters

MoscouEl ministre rus d'Afers Estrangers ha dit que, les acusacions des d'Occident que assenyalen que el judici contra Khodorkovski és de tipus polític, no tenen fonament i que el procés és un exemple de selecta justícia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mikhaïl Khodorkovski va ser declarat ahir culpable de blanqueig de diners i robatori a gran escala i fa ja 8 anys que està empresonat per frau. Els EUA i la UE van declarar que el veredicte crea dubtes sobre el compromís de Rússia amb el respecte dels Drets Humans i adverteixen que seguiran el cas d'aprop. Khodorkovski era un oligarca, l'home més ric del país, propietari de la petroliera estatal Iukos, fins que va començar a criticar el Kremlin.

El jutge Viktor Danilkin, tot i que ja va declarar culpable l'exmagnat, encara està llegint la sentència i s'espera que la pena es faci pública a finals d'aquesta setmana.

La policia ha tancat els carrers a 100 metres al voltant del tribunal de Moscou on se l'està jutjant, després que ahir centenars de manifestants es van reunir a les portes del edifici demanant la llibertat de Khodorkovski i cridant "vergonya!". La policia va efectuar una trentena de detencions.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats