Internacional 24/01/2012

Salmond: "Els acords constitucionals que lliguen Escòcia al Regne Unit no són justos"

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha assegurat en una conferència a Londres que les relacions entre Escòcia i el Regne Unit seran més fortes i positives amb la independència

1 min
Alex Salmond, l'home que vol fer Escòcia un estat

El primer ministre escocès, Alex Salmond, farà públic aquest dimecres el seu pla per celebrar un referèndum per la independència l'any 2014.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una conferència a Londres, Salmond ha assegurat que els acords constitucionals que mantenen Escòcia dins del Regne Unit són insostenibles. "No són sostenibles perquè no són justos. No són justos per Escòcia i no són justos per Anglaterra" ha dit Salmond per qui "les relacions seran més positives i fortes quan estiguin basades en la claredat i la igualtat.

Salmond ha aixecat polèmica quan ha situat Escòcia com "el far del progressisme polític" per Anglaterra i el món amb polítiques socials que preveuen, entre altres, que les universitats i els medicaments siguin gratuïts.

Les últimes enquestes continuen mantenint una àmplia victòria del no a la independència en cas que Salmond tiri endavant la seva consulta amb el 63 per cent d'escocesos que volen mantenir-se al Regne Unit i un 30 per cent que en volen sortir.

stats