EUROPA
Internacional 03/11/2011

Sarkozy: "Si explota l'euro, explota Europa"

El president francès, des del G-20, felicita l'oposició grega per donar suport al pla de rescat i recorda la solidesa econòmica d'Itàlia

Ara
1 min
Nicolas Sarkozy durant la roda de premsa al G20. AFP

BarcelonaEl president francès, Nicolas Sarkozy, s'ha adreçat avui en roda de premsa des de la cimera del G-20 a Cannes. Sarkozy ha volgut donar un missatge de confiança als mercats. Recollim les cinc idees del seu discurs d'avui.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

* Euro: "Si explota l'euro, explota Europa", ha aclarit el president respecte a la crisi econòmica. "L'eurozona ha de mostrar la seva credibilitat arreu del món".

* Grècia: "Si l'oposició confirma, l'opció de Grècia serà celebrada per tots". Sarkozy s'ha mostrat caut sobre le futur del país però ha aplaudit la decisió de l'oposició de dretes d'acceptar el rescat si s'anul·la el referèndum.

*Mercats: "Hi ha una línia que s'ha de tenir en compte, la de la credibilitat"

* Itàlia: Sarkozy considera que Itàlia és una de les economies més fortes del món i que tenen confiança en el país. Però "el problema no és el contingut del paquet de reformes", sinó que realment sigui creïble l'anunci d'aplicar-les. També s'ha mostrat caut i ha procurat no citar el nom del primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

* Transaccions financeres: Sarkozy ha defensat un impost sobre aquest tipus de transaccions, de la mateixa manera que Alemanya. Tant el Regne Unit com els Estats Units discrepen de la mesura.

stats