França
Internacional 21/03/2012

Sarkozy: el terrorisme "no fracturarà" la societat francesa

El president gal ha cridat els francesos a no caure en la venjança, a mantenir-se units i a no vincular la tragèdia amb la religió

Efe
2 min
El president francès, Nicolas Sarkozy, fa declaracions a l'Elisi sobre la captura de l'assassinat de Tolosa. / FRANÇOIS MORI / REUTERS

ParísEl president de França, Nicolas Sarkozy, ha apel·lat aquest dimecres a tots els francesos a no caure en la venjança després dels atacs de Tolosa i Montauban per demostrar que "el terrorisme no fracturarà tota la comunitat nacional". En una breu compareixença davant dels mitjans al Palau de l'Elisi, seu de la presidència, Sarkozy ha animat tota la ciutadania a unir-se i no vincular la tragèdia amb les creences religioses de l'autor dels fets.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sarkozy ha felicitat les forces de l'ordre "per la rapidesa de la investigació i la seva mobilització excepcional" i ha indicat que el seu pensament en aquests moments va dirigit a "les víctimes d'aquesta barbàrie" i als efectius que han quedat ferits en l'operatiu amb què s'ha acorralat el sospitós. El president francès, candidat a la reelecció a les eleccions de l'abril i el maig, ha subratllat que tant el ministre de l'Interior, Claude Guéant, com els agents estan fent tot el possible perquè aquest jove "sigui detingut i presentat davant la justícia perquè pugui rendir comptes dels crims de què és sospitós".

Sarkozy, que ha intervingut després d'haver-se reunit a l'Elisi amb representants de les comunitats jueves i musulmanes de França, ha indicat que aquesta tarda es dirigirà a Tolosa per visitar els dos policies ferits, i que posteriorment presidirà a la veïna Montauban una cerimònia d'homenatge als tres militars assassinats.

Poca abans de la compareixença, el president del Consell Francès del Culte Musulmà (CFCM), Mohamed Musaui, que ha participat en la trobada, ha remarcat que no acceptarà que la seva religió "sigui associada a la violència" comesa per aquell home.

El candidat socialista a les presidencials, François Hollande, també ha fet una declaració des de París en la qual ha recordat que "la lluita contra el terrorisme s'ha de mantenir sense descans", i que aquest combat "és un de tota la República, més enllà de les coses que en aquests moments puguin separar-nos".

stats