França
Internacional 06/12/2010

Sentència a la companyia aèria Continental, culpable de l'accident del Concorde

La justícia francesa ha condemnat la companyia americana a pagar 1 milió d'euros per danys i interessos a la companyia Air France, que explotava l'avió supersònic

Afp
1 min
Restes de l'avió Concorde després de l'accident del juny del 2000

París p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } La companyia aèria nord-americana Continental Airlines ha estat reconeguda responsable de l'accident del Concorde de l'any 2000 en què van morir 113 persones. La justícia francesa ha condemnat la companyia americana a pagar 1 milió d'euros per danys i interessos a la companyia Air France, que explotava l'avió supersònic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tribunal correccional de Pontoise, París, ha condemnat també la companyia americana a pagar una multa de 200.000 euros per responsabilitats penals davant dels 113 morts que va provocar una peça metàl·lica perduda d'un dels seus avions sobre la pista d'enlairament. L'advocat de la companyia Continental, Me Olivier Metzner, ha anunciat immediatament que apel·laran.

El 25 de juliol del 2000, un Concorde d'Air France es va estavellar al nord de París pocs minuts després d'enlairar-se, provocant la mort dels 100 passatgers, majoritàriament alemanys, dels deu membres de la tripulació i de quatre persones que eren a terra. L'accident va significar el final de l'aventura dels avions supersònics.

Continental ha negat sempre que cap dels seus avions perdés una peça a la pista d'enlairament del Concorde.

Els grans absents al judici han estat els familiars del 100 passatgers, que van ser indemnitzats per Air France mesos després de l'accident. En canvi, les famílies de la tripulació i de les víctimes que eren a terra sí que han pogut comparèixer i mostrar el seu dolor.

stats