BALCANS
Internacional 27/07/2011

Incendien un punt de control a la frontera entre Kosovo i Sèrbia

Augmenta la tensió entre els dos països després que Pristina desplegués les tropes per reforçar els controls de duanes

Efe
2 min
L'incendi al punt de control. AFP

PristinaContinuen les tensions entre Kosovo i Sèrbia a la frontera. Després d'un soldat kosovar ferit i la retirada de les tropes, ara el punt de control de Jarinje, just a la frontera, ha estat objecte d'un atemptat i s'ha incendiat, segons ha informat la policia kosovar, que ha qualificat l'incendi de "seriós".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els periodistes que s'havien apropat al lloc dels fets han estat evacuats mentre helicòpters de les KFOR, les forces de la missió de les Nacions Unides a Kosovo, sobrevolaven la zona. Segons l'agència de noticies Beta, amb seu a Belgrad, els testimonis diuen haver sentit trets d'armes automàtiques. També es parla de còctels Molotov que han caigut a prop del camp de les KFOR, i després s'ha sentit una explosió que ha aixecat un núvol de fum negre.

Centenars de persones es trobaven en aquell moment en el punt de control. Alguns mitjans serbis han informat que un grup de vàries dotzenes de joves han estat els autors de l'inicident, que ha començat a les set de la tarda. L'agència de notícies Tanjug ha informat que un desconegut ha ferit al seu fotoperiodista mentre es dirigia cap a Jarinje.

Des de Belgrad, el president serbi, Boris Tadic, ha demanat aquesta nit la fi immediata de la violència a la frontera i el retorn a la calma al nord de Kosovo. Segons ha informat l'oficina de premsa del president, Tadic ha declarat que tots els que causen la violència no defensen els ciutadans ni l'Estat serbi.

Tensions importants des de fa una setmana

Les tensions al nord de Kosovo es van aguditzar dilluns, quan les autoritats de Prisitina van enviar forces especials de la policia per intentar fer-se amb el control del llocs fronterers de Jaringe i Brnjak. Aquest matí la policia kosovar ha anunciat que havia retirat els efectius després d'haver complert la seva missió. Prisitina ha argumentat que necessitaven tropes a la frontera per augmentar el control de duanes, després que Kosovo prohibís la setmana passada la importació de mercaderies sèrbies.

stats