Cas Strauss-Kahn
Internacional 03/07/2011

La meitat dels francesos està a favor que DSK torni a la política

Si no es canvia la data límit de presentació de candidatures per a les primàries socialistes, el 13 de juliol, Strauss-Kahn no es podrà presentar

Efe
1 min

ParísEl 49% dels francesos està a favor que l'exdirector gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, torni a la vida política, mentre que un 45% s'ha declarat en contra, segons un sondeig de Harris Interactive publicat avui pel diari Le ParisienLe Parisien.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mateixa enquesta mostra que la proporció és superior entre els participants d'esquerres, on el 60% està a favor i el 38% en contra, i que fins i tot augmenta lleugerament entre aquells que es defineixen com a votants socialistes.

Tot i així, només el 43% dels socialistes vol que es modifiqui el calendari de les primàries, que obliga a dipositar les candidatures el proper 13 de juliol, contra el 49% que expressa el contrari. Després del recent gir en el procés contra l'expatró de l'FMI, el debat polític a França se centra en l'eventual tornada en escena de DSK per intentar guanyar les eleccions presidencials de 2012.

Strauss-Kahn haurà de comparèixer de nou davant del jutge de Nova York el 18 de juliol, cinc dies després que es tanqui el termini oficial per presentar-se a les primàries socialistes a França.

Dels candidats per aquests comicis, François Hollande, exlíder del Partit Socialista (PS), i Ségolène Royal, la seva exparella i excandidata presidencial, s'han declarat disposats a ampliar el calendari per dipositar candidatura. Per la seva banda, Martine Aubry, primera secretària del PS fins que va anunciar la seva candidatura a las primàries la setmana passada, encara no s'ha pronunciat.

stats