França
Internacional 21/02/2012

Strauss-Kahn passarà la nit a la presó

L'exdirector de l'FMI ha estat sotmès a un règim de presó preventiva. L'interrogatori sobre la seva participació a una xarxa de proxenetisme continuarà demà

Efe
1 min
Dominique Strauss-Kahn arriba a una Gendarmeria de Lille per declarar sota arrest. / JULIEN WARNAND / EFE

ParísL'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn passarà la nit arrestat a Lilla (nord de França), després que el jutge que instrueix la investigació per un presumpte cas de proxenetisme i desviament de fons decidís prolongar l'interrogatori que ha començat avui.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El magistrat vol seguir preguntant a Strauss-Kahn sobre el seu paper dins d'una xarxa de proxenetisme que va organitzar trobades sexuals en les quals va participar el polític francès.

La llei permet mantenir un testimoni sota arrest fins a 96 hores, tot i que pot ser que l'exresponsable de l'FMI no n'hi passi més de 48.

En acabar l'interrogatori, Strauss-Kahn, de 62 anys, pot ser posat en llibertat sense càrrecs o processat pels delictes de proxenetisme agreujat en banda organitzada i desviament de fons públics, pels quals pot ser condemnat a penes de fins a 20 anys de presó.

La Gendarmeria intenta dilucidar la responsabilitat de Strauss-Kahn en una xarxa de proxenetisme per la qual ja han estat processades vuit persones. El polític va participar de festes a Lilla, París i Washington, en les quals hi havia prostitutes, i que van ser organitzades per amics seus. L'última va ser poc abans que fos arrestat a Nova York el 14 de maig del 2011, després de la denúncia per violació presentada per una empleada d'hotel, cosa que el va obligar a dimitir al capdavant de l'FMI.

Els investigadors intenten determinar si Strauss-Kahn va participar en la xarxa de proxenetisme o, com asseguren la majoria dels testimonis, assistia a les trobades sense saber que les noies eren prostitutes.

stats