Món
Internacional 08/07/2011

A les escoles sueques s'estudiarà... xinès

El xinès mandarí subtituirà el francès, l'alemany i el castellà en l'ensenyament de llengua estrangera a les escoles de primària i secundària. La mesura podria entrar en vigor en un màxim de 10-15 anys, el temps suficient per formar el professorat

Redacció
1 min

BarcelonaSuècia es podria convertir en el primer país europeu a introduir la llengua xinesa a l'ensenyament primari. Concretament, el xinès mandarí. Aquesta ha sigut la proposta que ha llançat aquesta setmana el ministre d'Educació suec i líder del Partit Liberal, Jan Bjorklund, segons informa el digital suec The Local.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El francès, el castellà i l'alemany són les llengües comunes que s'ofereixen actualment a les escoles de primària i secundària sueques. Bjorklund s'ha referit a l'auge que anirà experimentant el xinès “des d'una perspectiva econòmica” per defensar la seva proposta, que farà els futurs joves suecs “més competents” en el mercat global.

Bjorklund ha calculat que la mesura es podria posar en funcionant en un període màxim de 10-15 anys, el temps necessari per formar nous professors aptes per a l'ensenyament del xinès.

stats