Publicitat
Publicitat

WIKILEAKS

Per l'ambaixador nord-americà, no perjudicarà les relacions diplomàtiques

Els EUA diuen que l'impacte a Madrid per les filtracions és petit en comparació amb altres estats

L'Audiència nega pressions de Washington per frenar investigacions a ciutadans nord-americans. Pel germà del càmera mort José Couso, les filtracions són molt greus

L' ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan Solomont, ha assegurat a Madrid que confia que la revelació de comunicacions diplomàtiques internes no perjudicarà els vincles entre Washington i l'Estat espanyol, que ha qualificat d'“excel·lents”. Els documents filtrats per Wikileaks inclouen “informes incomplets i subjectius” que “no reflecteixen l'opinió dels líders” nord-americans, ha dit Solomont, que ha ha afegit en aquest sentit que el perjudici que poden provocar a aquesta relació és petit si es compara amb les conseqüències que ha generat en altres estats del món.


Jutges i fiscals de l'Audiència Nacional han rebatut els continguts d'algunes d'aquestes filtracions i han negat pressions de Washington per frenar les investigacions obertes a ciutadans dels EUA. Sobre el cas de l'assassinat del càmera de televisió José Couso, el seu germà Javier ha qualificat a l'agència EFE de “gravíssimes” les revelacions en aquest sentit de Wikileaks. “Sempre hem sabut que hi havia connivència del govern espanyol”, ha afegit.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT