WIKILEAKS
Internacional 14/12/2010

Julian Assange trigarà a sortir de la presó del Regne Unit 48 hores com a mínim

El jutge que tramita l'extradició del fundador de Wikileaks a Suècia s'ha de pronunciar sobre l'apel·lació de les autoritats sueques a la decisió de deixar-lo lliure amb fiança

Reuters
1 min

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El fundador de Wikileaks, Julian Assange, haurà de continuar a la presó 48 hores més. Les autoritats de Suècia han decidit finalment apel·lar la decisió del jutge britànic de deixar Assange en llibertat sota fiança i ara aquest magistrat, que tramita l'extradició de l'australià a aquell país, s'ha de pronunciar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després d'escoltar el primer dictamen del jutge, Assange, que va ser detingut al Regne Unit acusat de violació i abusos sexuals, ha estat conduït de nou al centre penitenciari de Wandsworth. Mentrestant, la defensa del fundador de Wikileaks mira de reunir els més de 235.600 euros de fiança, que s'han de pagar en efectiu. “Això són molts de diners”, ha explicat l'advocat d'Assange, Mark Stephens, a la sortida dels jutjats. “És una llàstima que no puguem fer servir la Mastercard o la Visa per ajudar-lo”, ha afegit.

stats