Internacional 04/12/2011

Desactivada amb èxit la bomba de la II Guerra Mundial a l'oest d'Alemanya

La meitat de la població ha hagut d'abandonar casa seva mentre els artificiers neutralitzaven l'artefacte

Efe
1 min
Coblenza

BerlínEls artificiers han aconseguit desactivar amb èxit la bomba de la II Guerra Mundial a Coblenza, a l'oest d'Alemanya. Coblenza és aquest diumenge una ciutat fantasma després del massiu desallotjament, l'evacuació més gran feta mai al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

45.000 dels seus habitants han hagut d'abandonar casa seva durant diverses hores, pràcticament la meitat de la població. Els artificiers han neutralitzat una bomba d'aviació britànica d'1,8 tones de pes, i també una altra de nord-americana, de 125 quilograms, i una bomba de fum, descobertes recentment a la vora del Rin.

L'evacuació s'ha fet sense problemes, segons ha assegurat el portaveu dels bombers Manfred Morschhäuser.

L'ampli operatiu ha inclòs prop de 2.500 efectius, entre els quals hi havia 600 bombers, 400 infermers i 600 conductors per a 300 ambulàncies. També s'han desplegat 330 policies.

El mes passat, un grup d'artificiers va desactivar amb èxit a Halle, a l'est d'Alemanya, una bomba d'aviació de la II Guerra Mundial. En aquella ocasió van haver de ser evacuades vora 20.000 persones.

Al mes de maig, més de 8.000 persones van ser desallotjades de casa seva perquè els artificiers poguessin desactivar dues bombes, també de la II Guerra Mundial, localitzades al voltant de Hannover, al centre d'Alemanya.

stats