RÚSSIA
Internacional 24/01/2011

La xifra de morts per l'atemptat suïcida a l'aeroport moscovita de Domodédovo s'eleva a 35

Les forces de seguretat evacuen la zona i la majoria d'aeroports estan en estat d'alerta. L'agència interfax informa que uns investigadors han trobat el cap del suïcida

Agències
1 min
Les primeres imatges de l'aeroport de Moscou després de l'explosió

Moscou p { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys 35 persones ja han mort i hi ha més de 168 ferits arran d'un atemptat registrat a l'aerporort internacional de Moscou-Domodédovo, segons l'últim balanç de víctimes confirmades per l'agència de notícies RIA Novosti. Les autoritats russes han confirmat que l'explosió l'ha provocada un terrorista suïcida i el primer ministre rus, Vladimir Putin, ja ha denunciat l'atac.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'explosió ha estat a les 16.40h a Rússia (14.40h a Catalunya) a la sortida de l'àrea d'espera de la zona d'arribades internacionasls. En un primer moment s'havia informat que era la zona de recollida d'equipatges però el flux d'informacions ho ha anat desmentint. Segons els mitjans de comunicació locals, la gent s'hauria afanyat a córrer cap a les sortides d'emergència perquè la zona s'hauria cobert d'un fum molt espès.

Un dels oficials de la policia ha avançat a la l'agència RIA Novosti que la força de l'explosió seria igual a la de cinc quilos de TNT i estaria plena d'objectes de metall per causar la màxima destrucció possible.

L'aeroport de Moscou-Domodédovo es troba a 40 quilòmetres al sud-est del centre de Moscou. Les forces de seguretat ja han acordonat la zona i han començat l'evacuació de les instal·lacions. A més a més, s'han cancel·lat els vols més immediats a Domodédovo i s'ha reforçat la seguretat a la resta d'aeroports de Moscou.

Aquest atemptat és del més grans d'ençà del passat març, quan dues dones de la majoria musulmana de la regió del Dagestan es van immolar al metro de Moscou i van morir 40 persones. Sis anys abans, dos milicians txetxens van explotar dos avions que just sortien d'aquest aeroport i van morir 90 persones.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats