Noruega
Internacional 13/01/2012

La cort demana noves proves psiquiàtriques per a Breivik

El tribunal noruec que jutja Anders Breivik ordena una nova avaluació psiquiàtrica de l'assassí múltiple després que un informe previ el va trobar mentalment insà, cosa que li evitaria la pena de presó

Efe
1 min
La imatge d'Anders Behring Breivik al seu perfil de Facebook.

CopenhaguenUn tribunal d'Oslo ha decidit avui encarregar un nou informe psiquiàtric d'Anders Behring Breivik, autor confés del doble atemptat del 22 de juliol a Noruega, en el qual van morir 77 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'informe anterior, fet públic fa dos mesos, la cort concloïa que Breivik patia "esquizofrènia paranoide", cosa que, segons les lleis noruegues, impediria una pena de presó, i se li hauria d'imposar, en canvi, una condemna a tractament psiquiàtric forçat.

Les fortes reaccions provocades per aquest informe i l'opinió discordant dels treballadors de la presó d'Ila, on és Breivik en presó preventiva, han estat els motius esgrimits per la jutge Wenche Elizabeth Arntzen per justificar l'encàrrec del nou informe a dos nous psiquiatres. "Els empleats d'Ila no han observat cap signe que sigui psicòtic", ha declarat.

"Les característiques especials del cas fan que la qüestió dels experts hagi de ser examinada amb més detall", ha afegit.

stats