EUROPA
Internacional 03/04/2012

La crisi a Europa condemna molts treballadors a la pobresa

Centenars de milers de persones amb feina viuen en campaments, cotxes o habitacions llogades

Ara
1 min
VIDA PRECÀRIA 
 Agents de Protecció Civil inspeccionen el campament instal·lat al bosc de Vincennes de París, on viuen alguns sensesostre.

BarcelonaQuan Melissa dos Santos surt de la feina cada vespres i torna cap a casa, va a un lloc força singular: un petit remolc en un campament que hi ha 50 quilòmetres al nord de París, on viuen desenes de persones que no guanyen prou per arribar a final de mes. Aquest terreny extens va ser dissenyat, en un principi, per a les estades bucòliques dels estiuejants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Jo vaig créixer en una casa, així que viure en un campament no és el mateix", explica amb nostàlgia aquesta jove de 21 anys. El seu somni de viure una vida més normal amb el seu xicot en un apartament es va evaporar quan tots dos van haver d'acceptar feines amb el salari mínim després de molts mesos de buscar inútilment alguna oferta més ben remunerada. Ella treballa en un supermercat i ell escombra els carrers de París. "La gent ens considera marginals –diu Dos Santos–. A poc a poc ens van consumint la moral".

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats