aldarulls a Anglaterra
Internacional 15/08/2011

Els detinguts pels disturbis a Londres pugen a 1.580, i 892 ja han sigut processats

La xifra de detinguts a tota Anglaterra ja supera els 2.000, dels quals 330 són menors. La policia metropolitana està visionant més de 20.000 hores d'imatges enregistrades en càmeres de seguretat i creu que a finals d'aquesta setmana la xifra de detinguts podria arribar als 3.000

Efe
1 min

LONDRESEls detinguts pels disturbis de l'última setmana a Londres ja són 1.580, dels quals 330 són menors i 892 ja han sigut processats, segons les últimes xifres oficials de la policia metropolitana. A tota Anglaterra, el nombre d'arrestats supera els 2.000 i, segons Scotland Yard, aquesta xifra podria augmentar fins a 3.000 gràcies a les noves identificacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Londres, Boris Johnson, ha enviat una carta al ministeri de Justícia en què demana que els menors processats pels disturbis passin a les unitats educatives especials per a nens amb problemes de conducta. En l'actualitat, aquests trasllats només els poden dictaminar els responsables escolars.

Johnson considera que aquesta mesura serviria per aïllar els estudiants més problemàtics i evitaria més problemes amb altres companys.

Les autoritats de la policia metropolitana de Londres creuen que a finals d'aquesta setmana les detencions podrien arribar a les 3.000, a causa de la gran quantitat de participants en els disturbis que queden per identificar.

Un equip de 125 agents està visionant les més de 20.000 hores d'imatges enregistrades en càmeres de seguretat, i la policia n'ha fet pública una part per demanar la col·laboració ciutadana en les identificacions.

stats