TRANSPORT
Internacional 25/12/2010

Un enviament urgent d'anticongelant dels EUA a París desbloqueja el trànsit aeri

El trànsit aeri es normalitza als aeroports francesos, on 30.000 persones havien quedat atrapades en part per la manca del líquid per treure el gel dels aparells

Efe
1 min

ParísPrimer dia sense cancel·lacions de vols als aeroports francesos després de dies de caos i bloquejos causats, en gran part, per la manca de liquid anticongelant. Aquest dia de Nadal, segons un portaveu de la direcció general d'Aviació Civil de França (DGAC), avui no s'ha anul·lat cap vol al Charles de Gaulle, on ahir unes 30.000 persones es van quedar sense poder agafar l'avió que tenien previst o hi van pujar amb hores de retard.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tampoc hi ha hagut problemes a Orly, el segon aeroport de la capital francesa, ni a Beauvais, plataforma a 110 quilòmetres de la ciutat que solen utilitzar les companyies de baix cost.

L'empresa gestora Aeroports de París (ADP) ha solucionat el bloqueig quan ha aconseguit proveir-se del líquid per netejar el gel dels avions, problema que era l'origen de moltes cancel·lacions. La solució ha estat un carregament d'anticongelant de diversos punts, fins i tot des de Berlín i dels dels EUA en avió.

Els serveis meteorològics han aixecat l'alerta taronja aquest dissabte a la tarda en els últims departaments de França on encara hi havia risc de nevades fortes, tot i que les temperatures, que encara eren sota zero en molts punts del nord del país i en àrees interiors del sud encara baixaran més demà, i es podria arribar als 15 graus negatius.

stats