Internacional 28/06/2012

Un espia persegueix el corresponsal de Reuters a Grècia

L'agència de notícies denuncia que una agència de seguretat privada va seguir un dels seus periodistes a Atenes

Ferran Montoliu
2 min

BarcelonaEn un teletip amb més aires de novel·la d'espies que de notícia, l'agència Reuters explica com el seu corresponsal a Atenes Stephen Grey va ser fotografiat i seguit per una agència de seguretat sense llicència. El text fet públic per Reuters narra els fets que es van succeir el dia 20 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el text de l'agència, Grey va notar que el seguien quan es dirigia a una trobada en un edifici. L'observador no identificat es va esperar una hora i mitja a que el periodista sortís i el va seguir fins a l'oficina de l'agència de notícies, a la plaça Sintagma. A l'observador inicial s'hi va unir un altre home que va arribar en moto i van esperar a fora de l'oficina més d'una hora, segons relata l'equip de seguretat de Reuters.

Aquell mateix vespre, Grey va assistir a una reunió al jardí de l'hotel amb dos homes, un d'ells era Tassos Telloglou, un periodista d'investigació grec. El relat de Reuters segueix afirmant que mentre els periodistes parlaven un home va entrar a l'hotel i va començar a fer-los fotos a través de la finestra. Segons la versió de Grey, el periodista espiat, Telloglu va veure al fotògraf i va començar a perseguir-lo per l'hotel i la recepció. Quan el periodista d'investigació grec va atrapar-lo, l'home va confessar que havia sigut contractat per seguir a Stephen Grey. El fotògraf va donar el nom d'una agència de seguretat sense llicència que havia organitzat la feina i li pagava 100 euros per dia. L'home també va reconèixer que la seva empresa havia estat fent fotos d'altres periodistes que investigaven diversos bancs grecs. “No teniu ni idea de tot el que hem estat fent”, va amenaçar l'home segons la versió de Reuters.

L'agència de notícies relaciona els fets relatats amb diverses investigacions que té obertes de dos bancs grecs i recorda que un d'ells ha presentat una denúncia contra Reuters per un reportatge que denúncia possibles casos de corrupció.

stats