Internacional 29/04/2012

Un exministre de Gaddafi apareix mort al riu Danubi

El cos de l'ex primer ministre i ministre de Petroli sota el règim de Gaddafi a Líbia, Shukri Ghanem, ha aparegut al riu Danubi a Viena sense signes de violència. Ghanem va desertar quan va esclatar la revolta contra el dictador

Ara
1 min
Imatge d'arxiu de Ghanem parlant en una roda de premsa el març del 2011. / MAHMUD TURKIA / AFP

BarcelonaEl cos de l'ex primer ministre de Líbia Shukri Ghanem ha aparegut al riu Danubi a Viena aquest diumenge, segons la policia austríaca. Un portaveu ha afirmat que el cos de Ghanem no presentava signes de violència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un ciutadà que passava pel costat del riu ha vist el cos a sota d'un pont, i ha informat la policia. El portaveu policial Roman Hahslinger ha afirmat que Ghanem anava vestit però no duia documentació a sobre –excepte un document amb el nom de l'empresa per a la qual treballava–. L'ha identificat un treballador de la companyia. Hahslinger ha afegit que "és possible que es trobés malament i caigués a l'aigua", i que se li farà un examen post mortem els propers dies per determinar la causa de la mort.

Ghanem tenia 69 anys i actualment treballava com a consultor per a una empresa situada a Viena. Prèviament, havia servit com a primer ministre libi entre el 2003 i el 2006 i, després, com a ministre de Petroli fins al 2011.

Ghanem va desertar de Líbia durant la revolta contra Muammar al-Gaddafi l'any passat. En aquell moment, va criticar el bany de sang al país dient que la situació s'havia tornat "insuportable", cosa que feia que el seu càrrec fos insostenible. Es creu que Ghanem vivia a Europa des d'aquell moment.

stats