Internacional 23/06/2011

La policia belga impedeix una acampada d''indignats' davant del Parlament Europeu

Els organitzadors volien "fer-se escoltar pels eurodiputats" i protestar per les mesures econòmiques de la UE que s'hi estaven debatent

Efe
1 min
Les protestes a Brussel·les

Brussel·lesLa policia belga ha impedit aquesta nit, amb l'ajuda de gasos lacrimògens i sense fer cap ferit, una acampada d'indignats d'aquest país al costat del Parlament Europeu, després que un grup d'activistes es concentrés davant de la seu del Consell Europeu, que avui acull una cimera de líders de la Unió Europea (UE). La policia ha decidit intervenir-hi a causa de les pintades que alguns manifestants estaven fent a l'entrada de l'edifici, i ha detingut un dels seus autors, segons la mateixa font.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La concentració havia sigut convocada pel moviment belga Indignez Vous ("Indigneu-vos"), inspirat en les protestes espanyoles. Els organitzadors volien "fer-se escoltar pels eurodiputats", que estaven debatent les mesures econòmiques de la UE, segons han afirmat en un comunicat, i van arribar al lloc a les nou del vespre. Com a protesta per l'actuació policial i per l'estratègia econòmica que debatran els eurodiputats i, en concret, les mesures d'austeritat, els indignats belgues han convocat avui una cassolada a dos quarts de dotze del migdia a la plaça de Luxemburg, davant del Parlament Europeu.

stats