Atemptat a Domodédovo
Internacional 25/01/2011

Els investigadors creuen que l'atemptat de Domodédovo va ser obra d'una dona suïcida

L'atemptat suïcida d'ahir a Moscou va ser perpetrat per una dona, amb ajut d'uns còmplices, segons fonts policials. Així mateix, creuen que grups de rebels del nord del Caucas són els responsables d'organitzar l'atac, que va deixar 35 morts i un centenar llarg de ferits a l'aeroport de Domodédovo

Redacció
1 min
Aeroport

Moscou p { margin-bottom: 0.21cm; } El diari local Kommersant lligava l'atac d'ahir a l'explosió que va patir un petit edifici a Moscú el dia 31 de desembre, en el qual va morir una dona després de detonar accidentalment els explosius abans d'hora. Es creia que l'atac estava previst per a l'endemà. De fet, aquest precedent hauria alertat els serveis secrets russos de la imminència d'un atemptat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els paral·lelismes entre els dos casos fan pensar als investigadors que les autores d'aquests atacs pertanyen a grups txetxens, coneguts per reclutar "vídues negres" (dones que han perdut els marits en accions armades i es fan voluntàries d'atacs suïcides). Els investigadors sospiten que fins a tres còmplices van acompanyar la presumpta autora material de l'atemptat, però van desaparèixer abans de l'explosió.

Aquesta hipòtesi lligaria també amb el precedent de l'atemptat al metro moscovita del passat 29 de març, que va deixar 40 morts, i que va ser causat per dues dones terroristes suïcida.

stats