França
Internacional 16/01/2011

El Front Nacional francès escull Marine Le Pen successora del seu pare al capdavant del partit

El líder ultradretà es retira amb 82 anys i després de quatre dècades de lideratge. S'espera que la seva filla suavitzi el discurs

Albert Castellví
1 min
Marine Le Pen serà la nova presidenta de l'ultradretà Front Nacional

BarcelonaEl Front Nacional francès, el partit d'extrema dreta fundat fa 40 anys per Jean-Marie Le Pen, ha escollit avui oficialment la seva filla Marine com a nova líder de la formació. La votació per escollir el nou president es va fer ahir durant la primera jornada del congrés que el partit celebra aquest cap de setmana a Tours, i tot i que els oficials no s'han conegut fins aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La filla de Le Pen, que partia com a principal candidata a succeir el seu pare, ha obtingut més de dos terços dels vots, fet que li ha atorgat una victòria molt àmplia sobre el seu rival, Bruno Gollnisch, un dels vicepresidents de la formació.

D'aquesta manera, Jean-Marie Le Pen, de 82 anys, cedeix el testimoni a la seva filla, de 42, després de quatre dècades liderant aquest partit ultranacionalista, i després d'haver arribat a disputar la segona volta de les eleccions presidencials del 2002 a l'aleshores cap d'Estat Jacques Chirac.

Els experts es mostren convençuts que la nova presidenta del Front Nacional suavitzarà el discurs del partit, tradicionalment marcat per la xenofòbia i el racisme. De fet, organitzacions com SOS Racisme han denunciat el "discurs de l'odi" que acompanya habitualment els mítings del partit. Aquest canvi de to hauria de permetre una millor integració del Front Nacional a la política francesa.

stats