Internacional 26/05/2011

L'estat de salut de Mladic obliga a suspendre'n l'interrogatori

Els veïns de Lazarev, el poble on vivia, li donen suport impedeixen que els periodistes puguin arribar fins a la casa

Redacció
1 min
Mladic -a la dreta, amb gorra- abans d'entrar al judici / REUTERS

BarcelonaL'exgeneral Ratko Mladic ha arribat aquesta tarda al Tribunal Especial de Belgrad, però el jutge n'ha suspès la vista després de les primeres hores d'interrogatori al·legant "motius de salut". L'advocat de Mladic, Milos Saljic, ha explicat que el seu client era "incapaç de comunicar-se". De fet, el detingut no ha pogut ni tan sols confirmar les seves dades personals al jutge i quan parlava ho feia amb nombroses "incoherències", segons ha afegit el seu advocat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Saljic també ha dit que el seu client "és conscient" que havia estat posat a disposició judicial i ha indicat que "no reconeix el Tribunal de l'Haia".

Amb 69 anys d'edat, Mladic ha estat detingut aquest dijous al matí i ja d'entrada se li ha vist un aspecte molt "envellit", segons fonts oficials, que també han apuntat que un dels seus braços estava paral·litzat". En el moment de la detenció, que ha estat de matinada, Ratko estava sol a casa seva al poble de Lazarev. Els veïns no permeten a hores d'ara que els periodistes s'acostin a la casa on ha estat detingut i en bloquegen la carretera d'accés.

stats