NORUEGA
Internacional 26/07/2011

La policia noruega comença a difondre el nom de les víctimes dels atacs d'Oslo

Es tracta de quatre persones, un noi de 23 anys tirotejat a Utoya, dues dones de 56 i 61 anys que van morir a les seus del govern i un home de 32 que també va ser víctima del cotxe bomba

Efe
2 min
L'illa d'Utoya avui. AFP

OsloLa policia noruega ha començat a difondre els noms de les víctimes dels atacs d'Oslo en una pàgina web. De moment hi ha les dades de quatre de les 76 víctimes mortals del doble atemptat de divendres, les úniques que fins ara s'han pogut identificar oficialment i la mort de les quals s'ha pogut comunicar a les respectives famílies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, també es pot conèixer els detalls d'alguns dels desapareguts i les víctimes en els digitals d'alguns diaris noruecs. El diari britànic The Guardian ha creat una plana interactivaThe Guardian amb la informació que han pogut aplegar fins ara.

Es tracta d'un jove que acabava de fer els 23 anys i que va ser tirotejat a Utoya, dues dones de 56 i 61 anys que van morir en l'explosió a les oficines del govern a causa d'un cotxe bomba, i un home de 32 anys que també va morir a Oslo a causa de la gran deflagració.

Per la gran quantitat de visites, la pàgina web de la policia noruega s'ha saturat i ha quedat fora de servei des de poc després de les sis de la tarda, el moment que estava prevista la publicació de la llista de morts.

Les forces de seguretat han difós la llista inicial als mitjans locals perquè la publiquessin de nou i aconseguir així que la informació arribés a tothom, segons la cadena pública noruega NRK.

Dues hores abans de la difusió dels primers noms, la policia ha informat sobre el mètode escollit per publicar-los.

En una roda de premsa, un portaveu ha explicat que el procés d'identificació és lent perquè primer s'ha de notificar als familiars de les víctimes.

Sobre el nombre de persones que segueixen desaparegudes, les forces de seguretat han preferit no donar xifres concretes, tot i que fa dies se'n van apuntar cinc. Un equip de 50 persones ha rastrejat durant tot el dia d'avui les aigües de l'illa d'Utoya a la recerca de més víctimes.

stats