Unió Europea
Internacional 16/02/2012

El Parlament Europeu està a favor de tenir una sola seu per estalviar

Els eurodiputats han aprovat una esmena que proposa reduir el cost del Parlament eliminant la seu d'Estrasburg. Un informe sobre les despeses de la institució xifra en 180 milions l'estalvi de la mesura

Efe
1 min
Els eurodiputats participen en una sessió de votacions aquest dijous.

EstrasburgEl ple del Parlament Europeu (PE) ha aprovat aquest dijous una esmena a la seva proposta de pressupost per al 2013 en què es reconeix que "seria un gran estalvi que l'Eurocambra tingués una sola seu". L'esmena, aprovada per un centenar de vots de diferència, proposa reduir el cost de la institució eliminant la seu d'Estrasburg i celebrant totes les sessions, inclosa la plenària, a la de Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels múltiples informes sobre la despesa que significa la doble seu és el presentat al PE pel liberal britànic Edward McMillan-Scott el 2011. El document assenyala que, si els plens de l'Eurocambra se celebressin només a Brussel·les, s'estalviarien 180 milions d'euros a l'any.

D'altra banda, la resolució del PE sobre el pressupost de l'any que ve advoca com a punt principal per congelar la despesa administrativa de la UE per al 2013.

Els eurodiputats han donat el vistiplau a congelar les seves pròpies dietes i les despeses de viatge de l'any que ve, com ja havien fet per al 2012.

stats