FRANÇA
Internacional 29/03/2012

El perfumista Jean Paul Guerlain, condemnat a una multa de 6.000 euros per comentaris racistes

En una entrevista a France 2 va dir: "Per una vegada, m'he posat a treballar com un negre. No sé si els negres han treballat tant, però bé"

Efe
1 min
Jean Paul Guerlain. AFP

ParísEl perfumista francès Jean-Paul Guerlain ha estat condemnat a una multa de 6.000 euros per "injúries racistes", per haver fet afirmacions despectives a propòsit dels negres a la televisió. El creador haurà, a més a més, de pagar 2.000 euros més a cada una de les associacions que el van denunciar en concepte de danys i perjudicis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La multa imposada pel Tribunal Correccional de París ha estat inferior a la sol·licitada per la Fiscalia, que havia demanat "almenys 7.500 euros".

Guerlain va ser denunciat per diferents organitzacions antiracistes franceses per unes polèmiques declaracions que va fer l'octubre del 2010 a la televisió pública francesa France 2 en la presentació del perfum Samsara. "Per una vegada, m'he posat a treballar com un negre. No sé si els negres han treballat tant, però bé", va indicar el creador.

El Tribunal el va exculpar de la primera frase però el va condemnar per la segona. Guerlain va fer servir l'expressió 'negre' que en francès té un sentit despectiu, enlloc de 'noir', més neutre.

El creador va demanar-li excuses per aquestes manifestacions i, durant la vista del judici celebrada el passat 2 de març, va assegurar lamentar-lo. "Volia divertir a la periodista i ho lamento", va indicar el perfumista, de 75 anys, que va comentar haver comès "una burrada". "Presento totes les meves excuses a la comunitat negra per aquesta burrada", va indicar el creador, que va indicar ser "qualsevol cosa menys racista".

stats