MÓN
Internacional 23/07/2011

"La pitjor tragèdia des de la Segona Guerra Mundial"

El primer ministre noruec es mostra consternat pel doble atac que ha causat almenys 91 morts

Agències
1 min
El primer ministre noruec, Jens Stoltenberg / AFP

OsloEl primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, ha dit que el doble atemptat a Noruega és la "pitjor tragèdia des de la Segona Guerra Mundial". "Ha estat un atac al paradís de la meva joventut, convertit ara en un infern", ha afegit el polític, que abans de l'atemptat tenia previst anar aquest dissabte a l'illa d'Utoya, lloc que havia visitat de jove participant en campaments juvenils i on l'esperaven ara companys de partit i amics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un home va obrir foc ahir a l'illa i va matar 84 persones –segons l'últim balanç–, la majoria joves d'entre 14 i 18 anys que participaven al campament del Partit Laborista. Dues hores abans va esclatar una bomba al cor polític i comercial d'Oslo. El balanç és de 7 morts. En total, 91.

"Una illa paradisíaca s'ha transformat en un infern", ha dit consternat el primer ministre Stoltenberg en una conferència de premsa aquest dissabte al matí. Ha assenyalat que no volia especular sobre els motius dels atacs, però ha afegit que "comparat amb altres països, jo no diria que tenim un gran problema amb l'extrema dreta a Noruega". Tot i això, el primer ministre ha reconegut que hi ha alguns grups de l'extrema dreta i que la policia és conscient de la seva existència.

stats