GRÈCIA
Internacional 03/04/2012

La població d'una illa grega es fa passar per cega per cobrar pensions de l'estat

Els mitjans grecs han rebatejat l'illa de Zacint com "l'illa dels cecs". La taxa de ceguera és nou vegades més alta que la mitjana europea. Però entre els cecs hi ha, per exemple, un taxista

Ara
1 min
Panorama de l'illa de Zakynthos. Mich973

BarcelonaA l'illa de Zacint, enmig de ruïnes i aigües turqueses, la taxa de ceguesa entre la població és nou vegades més alta que la de la Unió Europea. Un fenomen paranormal? Un misteri? Més aviat frau. El ministeri de Sanitat grec investiga l'illa després de sorprendre's amb les dades del 2011: l'1,8% dels 39.000 habitants de Zacint van demanar una pensió de discapacitat per ceguesa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des de llavors, Zakynthos ha estat rebatejada com "l'illa dels cecs". Entre els que van demanar la pensió, hi ha un tècnic de l'ajuntament, un taxista o un caçador, segons explica el 'The Wall Street Journal'.

Segons el diari econòmic, "Zacint s'ha convertit en el símbol de l'arrelada corrupció que ha propiciat el rescat grec. "Sembla que els 'cecs' de Zacint només veien el color dels diners", deia un article del diari grec 'Ethnos' la setmana passada.

stats