Internacional 09/08/2011

No hi ha proves que el noi de Tottenham mort a trets per la policia hagués disparat als agents

La investigació d'una comissió indica que el tiroteig del cas que ha desencadenat els disturbis podria no ser justificat. La família de Mark Duggan demana aclarir la seva mort però es desvincula dels episodis de violència

Efe
1 min
Els episodis de violència creixen arreu del Regne Unit / REUTERS

LondresLa policia britànica no té proves que el jove Mark Duggan, que va morir dijous passat a Londres per trets dels agents, utilitzés una arma abans de ser abatut, segons la investigació feta pública aquest dimarts per una comissió independent. Duggan, de 29 anys, va rebre un tret al pit per part d'un oficial d'Scotland Yard i la seva mort ha estat el detonant de l'onada de violència que s'estén per Londres des de dissabte a la nit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En aquests moments no hi ha proves que la pistola que va ser trobada al lloc de l'incident hagués estat disparada", assenyala el Comitè Independent de Queixes a la Policia (IPCC) en un comunicat.

La comissió continua la investigació per aclarir les circumstàncies del fet revisant les gravacions de les càmeres de videovigilància que hi havia a la zona de Tottenham, al nord de Londres, on va morir Duggan. La mort del jove es va produir durant una operació en què la policia tractava de practicar una detenció i quan la víctima viatjava com a passatger en un taxi.

Una manifestació en protesta per la seva mort va derivar el dissabte a la nit en greus aldarulls al barri de Tottenham, que posteriorment s'han estès per diferents zones de Londres. Els familiars de Duggan han indicat avui als mitjans en un comunicat que se senten "profundament angoixats" pels disturbis que s'han generat a Londres després de la mort del jove, pare de quatre fills. "Volem saber la veritat sobre la mort de Mark, però també que tothom sàpiga que els disturbis no tenen res a veure amb la investigació dels fets", diu la família.

stats