Grècia
Internacional 28/06/2011

La policia carrega contra els manifestants davant del Parlament de Grècia on es debat el pla d'austeritat

La policia grega ha carregat amb gasos lacrimògens contra els manifestants que protesten pel segon pla d'austeritat que es debat al Parlament i que és previst que es voti demà.

Cristina Mas
1 min
Un cotxe incendiat davant del Parlament grec. REUTERS

Atenes / Enviada EspecialLa tensió a Atenes avui es capta a l'ambient. Ningú no parla de res més. Les botigues estan tancades, seguint una vaga general de 48 hores, i una gran manifestació, convocada pels sindicats, ha recorregut la capital grega fins a la seu del Parlament, a la cèntrica plaça Sintagma. Protesten contra l'aprovació d'un nou pla d'austeritat que, denuncien, enfonsarà encara més l'economia del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

I un cop a la plaça Sintagma, ha començat el caos. La policia ha carregat amb duresa, a cops de bastó i gasos lacrimògens, contra els manifestants que han respost a cops de pedra convertint els carrers del centre d'Atenes en una batalla campal. Tothom s'ha refugiat on ha pogut. L'ambient era irrespirable. Però ningú no volia marxar.

El debat de les noves mesures d'austeritat, que preveuen més retallades de sous i pensions, entre altres, ha començat de bon matí i s'espera que es voti demà dimecres. El govern socialista de Iorgos Papandreu és previst que obtingui prou suport a la cambra per tirar endavant amb les mesures, però li anirà de poc. Això mentre al carrer, tothom ho té clar: No al pla.

La calma ha tornat al centre d'Atenes on milers de persones continuen concentrades davant del Parlament. I allà s'estaran fins que calgui. Per demà hi ha convocada una manifestació encara més gran, amb la participació de grecs que vindran de fora d'Atenes, que acabarà altre vegada a la plaça Sintagma.

stats