GRÈCIA
Internacional 25/06/2012

El president grec, Kàrolos Papulias, substituirà Samaràs a la cimera europea

El president grec substituirà al primer ministre, Andonis Samaràs, a la cimera europea de dijous i divendres d'aquesta setmana. Samaràs ha obtingut dilluns l'alta després de l'operació a la que es va sotmetre dissabte, però haurà de fer una setmana de repòs

Agències
1 min

AtenesEl president de Grècia, Kàrolos Papulias, encapçalarà la delegació grega a la cimera europea d'aquest dijous i divendres, substitueix així al primer ministre, Andonis Samaràs, que no podrà viatjar durant una setmana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El passat divendres 22 Samaràs va patir un despreniment de retina del que va ser operat dissabte. Aquest dilluns ha sigut donat d'alta, però els metges li recomanen una setmana de repòs que l'obligarà a dirigir els temes de governació des de la seva residència.

Els socis del govern de coalició hel·lènic tampoc assistiran a la cimera de Brussel·les, ho ha anunciat Evangelos Venizelos, líder del socialdemòcrata Pasok després d'una reunió amb Fortis Kuvelis del partit de centreesquerra Dimar. Kuvelis ha afirmat que els tres líders de la coalició de govern viatjaran a Brussel·les “immediatament” després de que Samaràs es recuperi.

La baixa del primer ministre grec ha arribat en mal moment i ha perjudicat la ja de per si fràgil estabilitat del govern grec. Una visita de la Troika programada per aquesta setmana ha hagut de ser aplaçada fins a principis de juliol, aquest endarreriment allargarà l'ingrés del pròxim tram de crèdits d'uns 5.000 milions d'euros que s'havien de lliurar a l'agost.

stats