REGNE UNIT
Internacional 08/05/2011

Escòcia celebrarà un referèndum per la independència abans del 2016

Ho ha confirmat avui el primer ministre del país, el nacionalista Alex Salmond, després de ser reelegit dijous. Londres ja ha dit que farà en campanya en contra de la consulta però que no s'oposarà a la convocatòria

Redacció
1 min
El primer ministre escocès, Alex Salmond. GETTY

BarcelonaEscòcia farà un referèndum sobre la independència al final de la nova legislatura que comença aquesta setmana el seu primer ministre, Alex Salmond, que va ser reelegit dijous. Salmond ho ha confirmat aquest matí després d'una victòria històrica aconseguida per la seva formació, El Partit Nacional Escocès, i que li dóna via lliure per convocar un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El referèndum es farà durant la segona part del nou mandat que comença ara. Escòcia només serà independent quan la gent ho decideixi", ha dit avui Salmond. Ara mateix només, però, les enquestes apunten que només el 30% dels escocesos es declara independentista.

De moment els resultats donen força als nacionalistes per demanar una autonomia fiscal. La decisió final sobre la independència, però, dependrà del Parlament Britànic, que ja ha avançat que no s'oposarà a la convocatòria però que farà campanya en contra del referèndum.

stats