França
Internacional 10/10/2011

El tercer de les primàries franceses, Arnaud Monteboug, no vol ni Hollande ni Aubry

El tercer classificat a les primàries socialistes franceses, Arnaud Montebourg, es nega a prendre partit per cap dels dos candidats que el cap de setmana que ve es disputaran ser el cap de llista del seu partit a les presidencials de l'any que ve

Ara
1 min
Arnaud Montebourg, el tercer en discòrdia

BarcelonaDel no res s'ha convertit en l'home del Partit Socialista de França que acapara totes les mirades. A les mans d'Arnaud Montebourg –que va obtenir el 17 per cent de vots a la pirmera volta de les primàries– està decantar la balança i determinar quin dels dos aspirants a candidat presidencial, François Hollande i Martine Aubry, opten finalment a l'Elisi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La decisió s'ha de prendre a la segona volta de les primàries que es faran aquest cap de setmana. I fins ara, Arnaud Montebourg no ha pres partit per ningú.

"Són les dues cares de la mateixa moneda", ha dit Montebourg en una entrevista a France 2. "Tots dos encarnen projectes del passat", ha assegurat aquest polític que ha adreçat una carta a Hollande i Aubry demanant-los que facin seus els principals punts del programa polític que defensa i que passen per un major proteccionisme econòmic i una reforma democràtica.

Montebourg es vol esperar a veure com es posicionen els dos aspirants a candidat abans de prendre cap partit i no descarta no prendre partit per cap dels dos.

Mentrestant, Martine Aubry ha comparegut també a la televisó per assegurar que el seu programa i el de Montebourg tenen molts punts en comú. I, després de recordar que amb Hollande mantenen un duel només diàlectic, ha assegurat que és ella la que encarna "un autèntic canvi a l'esquerra".

stats