RÚSSIA
Internacional 08/02/2011

Un líder de la guerrilla islamista txetxena reivindica l'atemptat a l'aeroport moscovita de Domodédovo

Doku Umàrov penja un vídeo a internet on diu que l'home que es va immolar a la terminal, va matar 20 persones i va ferir-ne més de 200, formava part del seu equip.

Efe
1 min
El líder de la guerrilla islamista txetxena, Doku Umàrov.

MoscouDoku Umàrov, considerat el líder de la guerrila islamista txetxena, ha reivindicat aquesta nit passada l'atemptat terrorista perpetrat el 24 de gener passat a l'aeroport moscovita de Domodédovo. L'atemptat va causar 36 morts i gairebé 200 ferits. Umàrov va atribuir-se l'explosió a través d'un vídeo a internet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu missatge, Umàrov ha assegurat que el terrorista suïcida que va detonar la bomba a l'aeoport de Domodédovo va actuar sota les seves ordres, i va amençar amb nous atacs contra Rússia.

Una font dels serveis secrets russos ha dit avui a l'agència Itnerfax que ja "esperaven" la declaració d'Umàrov, perquè "necessita permanentment sortir alls mitjans". A més a més va agregar que estan "estudiant en profunditat totes les línies d'investigació i si va falta trobarem el vertader organitzador de l'atemptat terrorista".

Pocs dies després de l'atemptat, el Comitè d'Instrucció de Rússia va declarar que es va identificar el terrorista suïcida i que es tratava d'un home d'uns 20 anys d'una de els repúbliques russes del Caucas Nord. Però el Comitè va afegir que mantindria el nom en secret.

L'atemptat suïcida a l'aeroport de Domodédovo es va perpetrar a primera hora de la tarda a l'entrada de la terminal internacional. L'aeroport de Domodédovo és el més gran i més transitat de tot Rússia.

stats