NAMÍBIA
Internacional 30/09/2011

Alemanya torna a Namíbia els cranis humans que li va robar fa un segle

Les restes òssies són de víctimes del genocidi perpetrat per l'imperi alemany durant la guerra colonial

Efe
1 min

BerlínDe la mateixa manera que el museu Darder va repatriar el 2000 les restes del Negre de Banyoles a Botswana, ara Alemanya envia els cranis humans que va robar a Namíbia fa un segle.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La clínica universitària berlinesa de la "Charité" entregarà aquest divendres a una delegació del país africà els cranis de vint membres de les ètnies herero i nama, víctimes del genocidi perpetrat per l'imperi alemany durant la guerra colonial.

Els vint cranis, del total d'un 300 que s'estima que té la clínica, van arribar fa més de cent anys a Berlín perquè els científics alemanys els utilitzessin en les seves investigacions racials.

"Reconeixem que la ciència alemanya es va equivocar i per això volem ara demanar perdó", ha dit el director del Museu d'Història de la Medicina de la "Charité", Thomas Schnalge.

Una neteja ètnica salvatge

El 1904 va haver-hi el primer aixecament d'una ètnia de Namíbia contra el domini colonial. Es calcula que els soldats del Kaiser Guillem II van exterminar gairebé el 80% de l'ètnia herero i el 50% dels nama, creant així el precedent a altres neteges ètniques al país.

stats