Internacional 24/02/2011

Sarkozy perdria les eleccions presidencials del 2012 a favor del Partit Socialista

El president francès perdria amb tots els candidats socialistes, sent Strauss Kahn qui otindria més avantatge, amb el 63 per cent dels vots en la segona volta

Agències
1 min
sarkozy

ParísLa popularitat del president francès, Nicolas Sarkozy, s'ha reduït fins al punt que perilla la seva reelecció en els comicis del proper any, segons un sondeig publicat dimecres al diari Le Nouvel Observaterus i la cadena iTele. L'enquesta, elaborada per Sofres Logica, preveu un suport per a Sarkozy en la primera volta d'entre el 21 i el 25 per cent. Perdria davant del candidat del Partit Socialista i veuria com part dels vots del centre dreta s'escapen cap al Front Nacional de Marine Le Pen, que obtindria entre el 17 i el 19 per cent dels sufragis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De cara a la segona volta de les eleccions, l'enquesta pronostica una derrota de Sarkozy amb tots els possibles candidats socialistes. Qui obtindria un triomf més gran seria l'actual responsable del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss Kahn, que segueix sense confirmar si aspirarà a la presidència. Segons el sondeig, Strauss Kahn obtindria el 63 per cent dels vots en la segona volta, davant del reduït 37 per cent amb què s'hauria de conformar l'actual inquilí de l'Elisi. A més, Sarkozy s'arrisca a una possible candidatura alternativa del seu exprimer ministre Dominique de Villepin, que li podria restar vots si finalment decideix presentar-se als comicis.

stats