Crisi a Itàlia
Internacional 06/09/2011

El sindicat més important d'Itàlia, la CGIL, vol aturar el país

El sindicat convoca una vaga general en protesta contra el darrer pla d'ajustament de 45.000 milions d'euros aprovat pel govern de Berlusconi i el pla d'austeritat ratificat el passat juliol

Efe
1 min

RomaEl sindicat més important d'Itàlia, la CGIL, ha convocat els treballadors a una vaga general amb la intenció de paralitzar tot el país. El sindicat s'ha posat en peu de guerra davant les mesures d'austeritat del primer ministe, Silvio Berlusconi. El govern italià va aprovar el passat 12 d'agost un pla d'ajustament de 45.500 milions d'euros. El sindicat també clama contra el pla d'austeritat ratificat pel Parlament el passat 15 de juliol. El sindicat denuncia que amb aquestes mesures, Berlusconi "ha imposat més taxes als treballadors i als jubilats, ha retallat els serveis i la sanitat, sense garantir l'equilibri dels comptes públics, ni afavorir el creixiement i l'ocupació".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La CGIL ha convocat aturades de vuit hores per torn a tots els sectors, completant així tota la jornada laboral. A més, es preveuen manifestacions a més de cent ciutats italianes, entre elles Roma, Milà, Nàpols i Torí. Una de les primeres conseqüències de la convocatòria ha estat que avui, a causa de la vaga de tipògrafs, no ha aparegut als quioscs el Corriere della Sera. El president Giorgio Napolitano ha dit que s'han de prendre mesures urgents perquè els italians tornin a confiar en les finances públiques.

stats