MÓN
Internacional 18/05/2011

Els socialistes francesos paren el cop de l'escàndol Strauss-Kahn

Més de la meitat dels ciutadans gals continuen creient que el partit socialista guanyarà les presidencials del 2012. L'exlíder del partit, François Hollande, guanya pes en la lluita per convertir-se en el candidat del partit que disputarà la presidència a Sarkozy

Agències
1 min
L'actual líder del Partit Socialista Francès, Martine Aubry / EFE

ParisL'escàndol causat per la detenció a Nova York del director de l'FMI i il·lustre membre del partit socialista francès, Dominique Strauss-Kahn, no ha acabat amb les possibilitats dels socialistes per convertir-se en una alternativa a Sarkozy en les eleccions presidencials de l'any vinent. En la primera enquesta que es fa a França des que va esclatar l'escàndol, més de la meitat dels francesos, un 54%, continuen creient que el Partit Socialista encara pot guanyar les eleccions de l'any vinent, tot i haver-se quedat sense l'aspirant que tenia més possibilitats de convertir-se en el candidat presidencial. Entre els que es declaren votants socialistes, set de cada deu creuen que guanyaran el pols a Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'enquesta, elaborada per la firma CSA i publicada aquest dilluns, és la primera que no inclou Strauss-Kahn entre el grup de persones que aspiraria a convertir-se en el candidat socialista a la presidència. L'enquesta també apunta que, un cop descartat Strauss-Kahn en la cursa interna dels socialistes per trobar candidat, l'antic líder del partit François Hollande seria el millor posicionat, deu punts per sobre de la dona que actualment porta les regnes del partit, Martine Aubry.

Per la seva banda, l'actual president conservador del país gal, Nicolas Sarkozy, lluita amb els índex de popularitat més baixos del seu mandat i està patint desercions de militants cap al Front Nacional, el partit d'extrema dreta capitanejat per Marine Le Pen, filla de l'històric creador del partit Jean Marie Le Pen. El cas Strauss-Kahn i la confirmació de l'embaràs de Carla Bruni s'han convertit en un baló d'oxigen per al conservador a l'hora de remuntar a la cursa.

stats